21 Temmuz 2009 Salı

Cikolata Soslu Muzlu Rulo




















Malzemeler

1 lt süt
50 gr. tereyağ
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kakaolu pötibör bisküvi
muz, ceviz
çikolatalı sos

Hazırlanışı

Tereyağı eritilir ve un eklenir. Unun kokusu çıkana kadar (1-2 dk) kavrulur. Sürekli karıştırılarak süt ve şeker eklenir. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır, vanilya eklenir. Mikserle 10-15 dk çırpılır.
Bisküviler un haline getirilir ve fırın tepsisine yayılır. Muhallebi bisküvileri kaplayacak şekilde üzerine yayılır. (bisküvilerin üzerine muhallebiyi öncelikle kaşık kaşık dökerseniz daha kolay olacaktır)
Buzdolabında iyice soğuduktan sonra dikdörtgen şeritler halinde kesilir, arasına kıyılmış ceviz veya hindistancevizi serpip, dilimlenmiş muz yerleştirerek rulo şeklinde sarılır.
Ruloları üzerine çikolata sosla veya sade olarak servis edilir.
Not: Kakaolu bisküvi yerine un haline getirilmiş sade bisküvi ve fındık karışımını tepsinin altına yayabilirsiniz.

Hiç yorum yok: