13 Nisan 2009 Pazartesi

Frambuazlı Cheesecake

(Goruldugu gibi azmin elinden hicbirsey kurtulamiyor sevgili okurlarim:))))
Sonunda basardim:))Firin tepsisine su koyup pisirmeme ragmen yinede kekin catlamasina engel olamadim cunku hala firinim cok hizli pisiriyor.Onemli olan gorunumu degil,lezzeti..Nefis bir cheesecake oldu,deneyin gorun...





















Cheesecake yapmadan once bunu okumanizi tavsiye ederim.
Heleki benim gibi acemiyseniz cok faydasi oluyor,

Malzemeler

Tabani icin

2 paket eti burcak biskuvi
100 gr. tereyagi yada margarin
1 sb. findik

Dolgu Malzemesi icin

2 kutu labne peyniri
1 kutu Rama creme bonjour
1 kutu sivi krema (200 ml)
1 sb. seker
3 ad. yumurta
1 ad.sekerli vanilya
3 yk. nisasta
1 sb. frambuaz
1 tatli kasigi un

Hazırlanışı

Oncelikle 26 cm'lik kelepceli kalibin dibine yagli kagitla ve kenarlarinida folyo ile kapliyoruz,
Biskuvileri ve findigi rondodan gecirip un haline getiriyoruz,
Erittigimiz margarini biskuvili,findik karisimina ilave ediyoruz ve iyice yoguruyoruz,
Biskuvili karisimi kaliba dokuyoruz ve elimizde kalibin dibine esit sekilde bastirarak yayiyoruz.Bir su bardaginin altiylada iyice sikistirip duzluyoruz,
Sivi dolgusunu hazirlayana kadar kalibi buz dolabina bekletiyoruz.

Oncelikle Firini 180 dereceye ayarliyoruz,
Labne peyniri ve Rama creme bonjour'u mixerle putursuz olana kadar cirpiyoruz,
Sekeri, vanilyayi,nisastayi ilave ediyoruz,iyice cirpiyoruz.
Ardindan kremayi ilave edip cirpiyoruz,
En son yumurtalari teker teker ilave ediyoruz ve sadece yumurtalar karisacak kadar
cirpiyoruz,fazla cirpmak kekin catlamasina sebep oluyor.
Dolgu karisimini onceden hazirladigimiz kelepceli kalibimiza dokuyoruz,
Bir su bardagi frambuazi 1 tatli kasigi unla karistiriyoruz,un fazla gelmisse fazlaligi aliyoruz,un frambuazlarin batmasini engelliyor..
Frambuazlari dolgu malzememize serpistiriyoruz ve onceden 180 dereceye ayarladigimiz firina veriyoruz..ilk 20 dakika 180 derecede pisiriyoruz daha sonra kademeli olarak isiyi azaltiyoruz.Uzeri kizarmissa ve kenarları sallanmıyor, ortası biraz oynuyorsa pismis demektir.(Pismesi 60-80 dakika arasi suruyor.)

Servis yapmadan once dilerseniz frambuaz marmelatiyla veya(ben tatlilarda recel,marmelat tadini sevmedigim icin kullanmadim) cikolatayla susleyebilirsiniz,Diger bir onerimde 1 bardak frambuazi rondodan gecirip kekimizin uzerine surebiliriz..


Afiyet Olsun..

1 yorum:

Olive Tree dedi ki...

Hi, it's a very great blog.
I could tell how much efforts you've taken on it.
Keep doing!