23 Şubat 2009 Pazartesi

Mantarlı Ciğer Kavurma





















(Canikom ve benim en cok sevdigimiz yemeklerden biri,ciger sevenlere tavsiye edilir..


Malzemeler

1/2 kg tavuk cigeri
200 gr mantar
4-5 dis sarmisak
2 adet yesil biber
2 adet kirmizi biber
yarim cay bardagi zeytin yagi
tuz,karabiber,pul biber

Hazırlanışı

Oncelikle cigerler ve mantarlar temizlenir ve dogranir.
Ayri bir tencerede temizleyip dogradigimiz mantarlari 10 dakika kaynatalim,suzelim.
Pilav tenceresi gibi yayvan bir tencereye 2 yemek kasigi yag ve cigerler koyup,
suyunu salip cektirelim.
Tenceremize yagin kalanini, mantarlari ve sarimsagi koyup 5 dakika daha harli ateste karistirarak kavuruyoruz.
Daha sonrada kucuk kucuk dogradigimiz biberleri ve baharatlari tenceremize koyup 10 dakikada bu sekilde karistirarak kavuruyoruz.(Tenceremizin kapagini kapatmiyoruzki biberler haslanmasin,kizartma gibi olsun.Sogudukdan sonra kapatabiliriz.)

Afiyet Olsun..