11 Nisan 2010 Pazar

Vişneli Çikolatalı Kek
















Malzemeler :

4 yumurta
1 sb seker
1 sb sut
1 sb siviyag
1 sb visne
1 paket sutlu cukulata
1 tk Limon extract (yoksa yarim limonun suyu)
2.5 kup Un
vanilya, kabartma tozu

Hazirlanisi :

Yumurta ve sekeri 5-6 dakika boza kivamina gelene kadar cirpiyoruz.
Sirasiyla sutu , yagi ve limon extracti ilave edip karistiriyoruz.
2.5 kap unu , kabartma tozu ve vanilyayi eleyerek kek karisimina ilave ediyoruz.
Son olarak cekirdegini cikardigimiz visneleri ve parcalara ayirdigimiz cukulatayi ilave edip onceden 150 derecede isitilmis firinda 50 dakika pisiriyoruz.Kurdan testi yapip pismisse firindan cikarip 10 dakika kenarda ilinmasi icin bekletiyoruz.Daha sonra servis tabagina aliyoruz.Dilerseniz ustunu pudra sekeri yada glazurle susleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

7 Nisan 2010 Çarşamba

Tahinli Kek

Bu tarif sevgili arkadaşım Pinoş' dan.
Baktıki ben vakitsizlikden tarif ekliyemiyorum sağolsun duruma el attı.
Sayesinde bloğum tarif yüzü gördü :)))
Pinoş'un yanaklarından öpüyorum ve elllerine kollarına sağlık diyorum arkadaşım:)))




















Malzemeler:

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
9 yemek kaşığı tahin


Yapılışı:

Yumurtaları şekerle birlikte 2-3 dakika çırpın. Yoğurdu, sıvıyağı ekleyin. 5 çorba kaşığı tahini ilave edin. Unu ve kabartma tozunu ekleyin. Yağlanmış fırın kabına dökün.önceden 180 derecedeki ısıtılmış fırında 50-60 dakika pişirin. Fırından çıkınca kalan 4 kaşık tahini ve 2-3 çorba kaşığı suyu karıştırıp kekin üzerine yayın. En son toz şekeri kekin üzerine serpiştirin.

Afiyet Olsun..