10 Ağustos 2009 Pazartesi

Lahana Tursusu



























Malzemeler

4-5 kiloluk buyuk boy korpe lahana
4-5 adet havuc
1 sb nohut (tursuyu mayalamasi icin)
8 yemek kasigi kaya tuzu
5 yemek kasigi pul biber
2 bas sarimsak (soyulmus temizlenmis)
uzum sirkesi
maydanoz
su
5-6 lt'lik buyuk cam kavanoz

Hazirlanisi

Havuclari soyup temizliyelim ve verevine keselim,lahananin dis yapraklarini atip temizliyelim.
lahanayi once 2 ye sonra 4 bolelim.Ayni islemle birer kez daha uygulayip lahanalari tekrar 4'ebolelim.Uzunlamasina kestigimiz lahanalari cok kucuk yada cok buyuk olmayacak parcalar halinde yatayda keselim.
Kavanozun dibine bir sira lahana yarim avuc nohut,1 yemek kasigi pul biber,sarimsak ve 1 yemek kasigi tuz serpelim.Aralara havuclari yerlestirelim.Ayni islemi kavanozu doldurana kadar yapalim(Lahanalari cok sıkı olacak sekilde kavanoza yerlestirmemiz gerekiyor,aksi takdirde istedigimiz lezzeti yakalayamayabiliriz.)En uste bir miktar tuz,sarimsak yerlestirip sonra kavanozun yarisina gelecek kadar sirke ile diger yarisinida tuzlu su ile dolduralim.
Kavanozun agzini sıkıca kapayip evin gunes almayan bir kosesine koyalim.Ara sira suyunu kontrol edip suyunu cekmisse tuzlu su ilavesi yapalim.
(Tursunun en ustune bir miktar maydonozu durup koyabilirsiniz,ben evde maydanoz olmadigi icin koymadim)

Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok: