10 Ağustos 2009 Pazartesi

Domatesli Mantarli Tavuk




















Malzemeler

1/2 cay vardagi sivi yag
1/2 kg julien dogranmis tavuk eti
1 buyuk boy havuc (rendelenmis)
200-300 gr mantar(temizlenip haslanmis)
1 ad kirmizi dolmalik biber
3 orta boy domates (rendelenmis yada kup kup dogranmis)
3 ad yesil biber
tuz,karabiber,kekik

Hazirlanisi

Tavuklari tencereye alip cok az yagla suyuni salip cekene kadar pisiriyoruz.
Suyunu cektikden sonra yagin kalanini,biberleri,mantari ve havuclari ilave edip orta ateste karistirarak 5 dakika soteliyoruz.Sonra domatesleri,biberleri,tuzu ve baharatlari ilave edip 10 dakika daha orta eteste pisiriyoruz.

Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok: