Bir kismini kisa hazirlik icin konserve yaptim.Hala evde domates var.E 2 kisi olunca ve sadece haftasonlari evde yemek yenilince tuketemedik.
Konserve yapmayi bilmeyen sanirim yoktur.Kucuklugumde,koyde yasadigimiz donemde annem konserve yaparken hep yardim ederdim.Artik buyudum ve kendi konservemi kendim yapiyorum:))Yemek yapmak konusunda oldukca hevesliyim,sunuda itiraf etmeden gecemeyecegim bloglari takip etmeye ve kendi blogumu olusturmaya basladikdan sonra 3-4 kilo aldim.Istahim acildi:)))
Gelelim tarife..
Malzemeler
3 kilo domates
1/2 su bardagi sivi yag
tuz
Hazirlanisi
Domatesleri rondodan gecirdim.
Tencereye alip yagini ve tuzunu ilave edip yarim saat kirk dakika kaynattim.
Temizleyip kuruladigim kavanozlara sicakken doldurdum.
Kavanozlarin agzini sikica kapatip ters cevirdim.
2-3 gun kavanozlari yerinden oynatmadim ama siz sogudukdan sonra kontrol amacli bakabilirsiniz.
Kavanozlarin kapaklari icine cokmusse konserve olmus demekdir..
Afiyet Olsun..
1 yorum:
BEN NASIL YAPACAGIMI BİLMEDİGİM İÇİN BURAYA BAKTIM BİRAZ DAHA DETAY İSTİYORUM TEŞEKÜRLER
Yorum Gönder